Vilkaviškio autobusų stotis
<< Atgal

Studija: Gintaras Balčytis
Autoriai: Gintaras Balčytis
Tipas: Realizacija
Kategorija: Visuomeniniai pastatai ir kompleksai
Adresas: Vytauto g. 103, Vilkaviškis
Metai: 2020 m.
Komentarai: 2
Fotografijų autorius: Norbert Tukaj, Gintaras Balčytis



Aprašymas:

Sudėtinga urbanistinė situacija ir sklype augantys medžiai
paskatino sukurti pastato ir aplinkos funkcinį scenarijų,
kuriame medžiai taptų neatsiejama pastato erdvės dalimi.
Beveik 4000 m2 užstatymo ploto pastato santykis su
aplinka yra labai glaudus, o sąlytis su gamta - išskirtinis.
Sugalvota ir įgyvendinta praeinamo pastato funkcinė idėja
situacijos trūkumus pavertė projekto išskirtinumu -
trikampio formos sklypo erdvė "sugėrė" pastatą, o
pastatas susiliejo su sklype esančia gamta sukurdamas
parką ir miestelio viešąją erdvę pastato viduje.


<< Atgal


<< Atgal



Generalinis rėmėjas



Organizatorius


2020 © LIETUVOS ARCHITEKTŲ SĄJUNGA. VISOS TEISĖS SAUGOMOS.
DIZAINAS: PRIM PRIM | SPRENDIMAS: RAIMUNDAS VEIKUTIS