Atsinaujinusi Preilos gelbėjimo stotis su amfiteatru
<< Atgal

Studija: DO ARCHITECTS
Autoriai: Gilma Teodora Gylytė, Karolina Čiplytė,Domantas Baltrūnas, Aurimas Baužys, Algimantas Neniškis Org. projekto aut.(1984m.) Arch. Algirdas Sviderskas
Tipas: Realizacija
Kategorija: Viešosios erdvės
Adresas: Preila
Metai: 2017 m.
Komentarai: 0


Aprašymas:

Laukinėse ir nuolat vėjų pustomose Kuršių nerijos
kopose
atsiranda užuovėja. Į Baltijos jūrą žvelgianti Preilos
gelbėjimo stotis iš uždaro, monofunkcinio objekto
subtiliai
pasikeičia į atvirą, šviesią, kviečiančią erdvę - unikalią
saulėlydžių stebėjimo vietą. Pirmame aukšte atsiranda
baras su lankytojų erdve ir amfiteatru į Baltijos jūrą.
Sušvelninama riba tarp gamtos ir vidaus, uždaro ir atviro,
tarp poilsiautojo ir vietinio gyventojo. Išryškinami stoties
tūriai, monolitinis fasadas perdažomas baltai. Stotis
tampa
matoma ir savo atspindžiais nuolat kinta kartu su Kuršių
nerijos gamta.


<< Atgal


:

<< Atgal

2018 © LIETUVOS ARCHITEKTŲ SĄJUNGA. VISOS TEISĖS SAUGOMOS.
DIZAINAS: PRIM PRIM | SPRENDIMAS: RAIMUNDAS VEIKUTIS